skor

här är några snygga skor drån dinsko.












som ni ser tycker jag om skor där man typ inte vissar fötterna. Jag HATAR fötter, och speciellt tårna.

kläder

någon som vet några sidor där man kan hita snygga kläder, typ som Hm.se ginatricot.se och såna. det står stilla i mitt huvud och kan inte komma på något. skulle bli väldigt glad om ni kunde ge mig några förslag.

malmö

har kommer lite bilder på mig som togs i malmö. dom är oredigerad men det bjuder jag på haha. två av dom är inte oredigerade och tack gode gud för det, jag hatar igentligen oredigerade bilder på mig.





det finns några fler bilder men har inte dom på den här datorn. men lägger in dom så fort jag fått dom.

hihi

hitta inget gott att äta så får väl vänta tills vi ska äta lunch, nu har jag satt upp min flagga som jag köpte på marknaden nere i malmö. kanske tar kort och lägger upp senare.

ny vaken

god morgon alla, eller det är väl inte så mycket morgon nu, hehe. vakna för en liten stund sen. kom hem från malmö igår kväll, tråkigt men ändå skönt. har verkligen haft kul där nere eller jag har alltid roligt när jag är där.

nu ska jag gå och fixa nåt att äta till mig och syrran.


reklam

tänkte göra lite reklam för min bilddagbok.   xCinderella



bilder

Lite snygga bilder på mig som jag tagit med webbcameran, dålig kvalite med snygga är dom i alla fall.
















togs för några dagar sen men som ni vet kunde jag inte lägga upp bilderna då, men nu är dom här hehe

kläder från ginatricot

nu gick det att lägga upp kläderna från Gina.




Power meet <3

snart är det power meet och jag fyller 18. längtar så himmla mycket.

Kondom inte nog mot sexsmitta

Färre sexualpartner är ett betydligt effektivare sätt att minska spridningen av hiv och könssjukdomar i samhället än användningen av kondom.

"En korrekt och konsekvent använd kondom ger teoretiskt ett bra skydd, men fungerar betydligt sämre i verkliga livet". Det skriver tolv läkare och barnmorskor på Dagens Nyheters debattsida.

Enligt Cochraneinstitutet ger kondom endast ett 80-procentigt skydd i fasta parrelationer där den ena parten har hiv. Motsvarande gäller för andra sexuellt överförbara infektioner. Allmänheten blir vilseledd vilket kan leda till ökat risktagande, skriver de.

Begränsningen av antalet partner har visat sig ha en kraftig effekt för att bryta en epidemi av könssjukdomar, men ges alldeles för låg prioritet om man jämför med de resurser som läggs på ökad kondomanvändning, anser artikelförfattarna.


Inte nog skydd.
Det finns bättre sätt att skydda sig mot
könssjukdomar än att använda kondom,
menar författarna på DN Debatt

gripen för våldtäkt...

29-åring gripen för våldtäkt
Polisen har gripit en 29-årig man i Fagersta. Mannen ska ha våldtagit en 16-årig tjej.

Våldtäkten har skett under midsommarhelgen.
- Det har beslutats av åklagare att vi ska ta in honom för förhör, berättar Johan Stenvi på polisens krimjour.
Våldtäkten ska ha skett på midsommarafton men blivit aktuell för polisen först senare under helgen.


tycker det är hämskt att läsa. har hitat tre våltäkts fall på internet nu som har skett under midsommarhelgen.

det här över är kopierat från vlt.se

Nordpolen isfritt redan i sommar

Illavarslande rapporter: Snart vatten på jordens nordligaste punkt
Nordpolen är inte iskall längre. Illavarslande rapporter från klimatforskare förutspår att man mycket snart kan ta sig ett dopp vid jordens nordligaste punkt.

- Vi tror att Nordpolen kommer att vara isfri redan nu i sommar. Det blir i så fall första gången i historien, säger David Barber, vid University of Manitoba, till National Geographic.

Forskarnas observationer och satellitbilder visar att området kring nordpolen nu endast består av is som kommit till det senaste året. Den isen smälter mycket lättare än den härdade och tjocka, fleråriga isen som tidigare täckt området.

"Nordpolen blir helt isfritt"

- Den typ av is som finns runt Nordpolen nu är upplagd för att smälta. En trolig utveckling är att Nordpolen blir helt isfritt, säger Sheldon Drobot, kllimatolog vid University of Colorado.

Moderna klimatmodeller förutspår att Arktis kommer att uppleva sin första sommar utan is någongång mellan år 2013 och 2030.

Tre gånger så snabb uppvärmning

Polregionerna är extra intressant för forskarna och tros få en upp till tre gånger så snabb temperaturökning som resten av världen.

Orsaken är att öppet vatten absorberar mer av solens energi än vad is gör och därför ökar temperaturen allt snabbare i takt med att isen försvinner.


(taget från http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article2737706.ab)

Han säljer sitt liv - på internet

En 44-årig australier som har tröttnat på livet har lagt ut det till försäljning på internet. Inklusive jobb och vänner.

När kvinnan i hans liv lämnade honom kände Ian Usher att livet inte längre var värt att leva.

Åtminstone inte som det levts dittills.

Han har därför bestämt sig för att auktionera ut hela klabbet på internet. Och då inte bara villan och bilen (en Mazda från 1989). Även hans anställning som biträde i en mattaffär och hans Perth-baserade livsföring går under klubban.

- Separationen från min fru var den utlösande faktorn, särskilt när jag har gått runt i huset som vi byggt och inrett för oss båda. Det här är ett sätt att gå vidare. Jag antar att det är sista steget innan jag kan börja om på nytt, säger den 44-årige Usher.

Budgivningen är i gång

Den veckolånga auktionen startade på söndagen och Usher fick snart anledning att dra korken ur champagneflaskan. Efter en, vad det visade sig, låg värdering hade han hoppats kunna få motsvarande 2,8 miljoner kronor för sitt liv, inklusive vattenskoter och motorcykel. Men redan efter ett par timmar och 40 bud var köpeskillingen uppe i 3,7 miljoner kronor.

Nöjd säljare

- Det är otroligt att det gått upp så högt såpass tidigt i budgivningen, sade en mycket nöjd säljare.

Usher har lovat att presentera sina vänner Melanie, Marty och Baxter för vinnaren i samband med att han överlämnar hus och hobbys. För egen del tänker han bara behålla kläderna på kroppen, plånboken och passet.

Vad han ska göra med sitt nya liv återstår emellertid att bestämma.

(taget från aftonbladet.se)


Pojkvännen åtalad för mord

Den mördade 23-åriga svenskans 24-årige pojkvän åtalades sent i går kväll för mord.

- Han kommer att ställas inför rätten i Highbury Corner redan i morgon, uppger Metropolitanpolisens talesman för aftonbladet.se.

Polisen är fortsatt förtegen om pojkvännens motiv, tillvägagångssätt eller varför han placerade den döda kroppen i en resväska och satte eld på den.

Kan ni säga om han har gjort några medgivanden?

- Nej, det blir också något som får komma fram under rättegången, säger talesmannen.

Däremot bekräftar polisen i dag uppgiften att den 23-åriga svenskan troligtvis mördades i sitt hem i Islington i norra London. Det var också pojkvännen som anmälde svenskan försvunnen.

Vid framträdandet i rätten i morgon kommer den 24-årige mannen att få anklagelserna officiellt framförda inför domaren. När själva rättegången kan komma igång är dock oklart.

- Det beror på hur lång tid utredningen tar, för den fortsätter naturligtvis framöver, säger talesmannen.

Matropolitanpolisen uppger att den 24-årige mannen är född i Uganda och att han inte har någon fast adress i Storbritannien.

Under söndagen fortsätter polisens undersökningar i den 23-åriga svenskans lägenhet. Rättstekniker är på plats och lägenheten övervakas av uniformerad polis.

(kopierat från http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2737308.ab)


Jessicas nya liv – med Jehovas

Efter Big Brother-succén har såpastjärnan bytt inriktning
Våra grubblerier har växt till en gigantisk hög med frågetecken. Var har den folkkära "Big brother"-vinnaren tagit vägen egentligen? Klick! har vänt på varenda sten och sitter äntligen inne med det rafflande svaret. Här är Jessica Cabezas nya liv.

Jessica Lindgren (numera Cabezas), 23, skapade braskande rubriker under sin tid inne i "Big brother"-huset. Hon upplevde eldig romantik med Robin, skallade Anton, kastade en flaska efter norska Carina och örfilade mjukisen Muffe. Bland annat. Trots att det är dokusåpa-historia och trots att två år har passerat finns fansen kvar på bloggar och hemsidor - alla med samma fråga: Var har Jessica egentligen tagit vägen?

Efter att hon tog klivet ut ur huset med miljonen på fickan investerade Jessica bland annat i större bröst.

Flyttade till Spanien

Sedan bestämde hon sig för att styra både kosan och kosingen mot ljuvliga Malaga i Spanien. Där började hon jobba som telefonförsäljare och träffade så småningom uruguayanske Santiago Cabezas, 21. Hon visste direkt att han var mannen i hennes liv och det dröjde inte länge innan hon gjorde ett positivt graviditetstest.

En dröm gick i uppfyllelse för svenskan från Kalmar.

- Jag ser det verkligen som en gåva att kunna få barn. Och jag är extra lyckligt lottad som kommer att få snygga latinoungar, sa Jessica till Klick! i maj förra året.

Bröllop i Kalmar

Paret fortsatte att tillbringa sin soldränkta samvaro på den spanska solkusten och den blivande pappan Santiago omhuldade sin käresta med ömhetsbevis. Eftersom hon bar hans barn ville han

varken låta henne lyfta tungt, laga mat eller ens hämta ett glas vatten. Ett skönt lyxliv med andra ord. Förra sommaren gick flyttlasset hem till Kalmar och i den nya tvårummaren rustade turturduvorna inför framtiden.

(Läs mer på http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article2724776.ab)



"Jehovas är en sekt"

Karl-Erik Nylund är kyrkoherde i Maria Magdalena församling och har skrivit boken "Att leka med elden: sekternas värld".

Hur ser du på Jehovas vittnen?

- Det är en mycket sluten sekt. Jag bedömer det som en sekt eftersom Jehovas vittnen har en hård kontroll på sina medlemmar, de håller sig helt för sig själva, anser sig ha den absoluta sanningen och accepterar inte kritik utifrån.

Vad lockar människor till Jehovas vittnen?

- Tryggheten. Man blir väldigt väl mottagen och innesluts i en samhörighet. Men att rörelsen är inneslutande gör också att det är svårt att lämna den.

Vilka påtryckningar menar du används för att hålla en person kvar inom Jehovas vittnen?

- Dels uteslutning. Du är en icke-person efter att du har gått ur Jehovas vittnen. Om man har haft en familj och gemenskap i sekten och helt plötsligt står utanför, då känner man sig väldigt ensam. Det är en grym process.

Jessica bröt helt med omvärlden när hon gick med i Jehovas vittnen. Vad kan det bero på?

- Allt annat utanför deras gemenskap kallas för "Satans organisation". Om man har något med det att göra så kan man inte nå "räddningen". Man ska bara hålla sig till sitt eget folk.

Hur ser du som präst på att Jehovas vittnen lockar med att deras medlemmar kommer få leva i paradiset, men inte några andra?

- Ingen organisation har nyckeln till himmelriket. Jehovas vittnen är så exkluderande att de anser att endast deras medlemmar får komma till himmelriket. Det tycker jag är en väldigt liten himmel.

Lina Hansson


Jehovas: "Nej, vi är ingen sekt"

Ordförande för Jehovas vittnen i Sverige, Lars-Erik Eriksson, bemöter kritiken mot trosamfundet.

Karl-Erik Nylund, författare till boken "Att leka med elden: sekternas värld" anser att Jehovas vittnen är en sekt. Vad säger du om det?

- Nej, vi är ingen sekt. En sekt följer människor. Vi följer Guds ord, inte människor.

Utövas bestraffningar i form av att en person ignoreras om den inte längre vill tillhöra Jehovas vittnen?

- Om någon vill lämna Jehovas vittnen så får den det. Det är upp till den. Men personen kommer i så fall ignoreras. Vi följer Bibelns ord och har inte relationer med personer som inte följer bibliska principer. Jag kan läsa upp bibelcitatet som stödjer den riktlinjen.

Gäller det här även familjemedlemmar?

- Ja. Men om det är en make som väljer att lämna Jehovas vittnen så är han ju fortfarande gift med sin fru. Men de kommer inte ha andligt umgänge.

Anser ni att allt utanför er gemenskap är "Satans organisation"?

- Nej. Men eftersom vi lever enligt Bibelns ord är vi noga med vilka vi umgås med.


 


David Beckham naken!!

David Beckham befann sig igår på Macy's i San Francisco där han avtäckte dessa två bilder på gigantiska billboards utanför varuhuset. Publiken, som bestod till största del av kvinnor, verkade uppskatta de heta bilderna på David i Armani-kalsonger och det förstår vi! När People frågade David om han verkligen använder kalsongerna svarade han "I always wear the Armani underwear. I've worn them every game since joining the Galaxy." Han avslöjade också att hans mamma var lite tveksam till bilderna men att hans fru Victoria Beckham "loves it". Det gör vi med!



irreterade

gud så irreterade, jag hade tänkt att lägga in bilder på lite kläder från gina, men jag kan inte lägga upp nå bilder. aja bilderna kommer så fort jg kan lägga in bilder igen

Låg död i resväska

Här i en sliten del av London tros den 23-åriga svenskan ha knivhuggits till döds.

Kroppen lades hopvikt i en resväska.

Den hittades brinnande på en rastplats.

Den makabra upptäckten gjordes av en lastbilschaufför tidigt i onsdags morse.

Invid en rastplats längs en väg, nära byn Hinxton nordost om London, såg chauffören plötsligt eldsflammor slå upp.

Det visade sig vara en resväska som brann - däri låg den döda svenska 23-åriga kvinnan.

Polis kallades till platsen som spärrade av ett stort område kring fyndplatsen. Omedelbart startades en mordutredning - Operation Houghton - där 40 poliser jobbat med att försöka lösa det brutala fallet.

Enligt den lokala polisen var kroppen och väskan indränkt i tändvätska för att fatta eld ordentligt.

Den brända kroppen var illa tilltygad och därmed svår att identifiera. Till en början visste polisen inte om det var en man eller kvinna som fanns i resväskan.

Både poliser och de lastbilschaufförer som blev vittnen till den otäcka upptäckten har mått psykiskt dåligt.

Knivhuggen till döds

- Det har varit väldigt traumatiskt för dem och de har fått hjälp att bearbeta vad de sett, säger polisinspektör Dave Grierson.

Utredarna misstänker att gärningsmannen dödat kvinnan, sedan tryckt ner kroppen i väskan för att därefter transportera och göra sig av med den döda kvinnan.

Obduktionen visar att kvinnan blivit knivhuggen tills döds. Huggen har gått rakt in i bröstkorgen.

Kroppen identifierades till slut som den 23-åriga svenskan.

(Läs mer på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2736112.ab)

Barn våldtagna i natt

En 13-årig flicka blev sent i går kväll våldtagen nära Ronna centrum i Södertälje.

Och i Göteborg blev en 16-årig flicka våldtagen av två äldre pojkar.

13-åringen överfölls i skogen nära Ronna centrum av två okända män. Enligt Södertäljepolisen ägde överfallet rum vid 23-tiden. Flickan ska ha varit ensam.

Flickan fördes chockad till sjukhus för undersökning och kommer att höras under förmiddagen av polisen, som inte vill ge några närmare upplysningar innan dess.

I Göteborg blev en 16-årig flicka våldtagen i Slottskogen av två pojkar i 17-18-årsåldern.

- Vi har inte gjort något gripande ännu, men flickan ska ha varit bekant med pojkarna, säger Kim Olausson, inre befäl på citypolisen i Göteborg.

Flickan var med i ett större sällskap som träffades i Slottskogen på kvällen. Men någon gång mellan 00.10 och 00.40 på natten överfölls hon av pojkarna. Även den 16-åriga flickan fördes till sjukhus för undersökning men har fått lämna sjukhuset.


Färja med 800 ombord sjönk

En färja med över 740 passagerare och 100 besättningsmän har delvis sjunkit utanför Filippinerna, enligt myndigheterna. Färjan gick under i höga vågor som orsakats av tyfonen Fengshen. Tre passagerare från färjan har hittats vid liv, rapporterar AFP.

Olyckan inträffade utanför kuststaden San Fernando i provinsen Romblon i centrala Filippinerna. Stadens borgmästare säger till en lokal radiostation att en båt skickats till haveriplatsen sedan färjan Princess of the Star skickade ut nödsignal sent i lördags kväll.

- De såg den sjunkna båten med ett hål i skrovet. De såg namnet Princess of the Star och där fanns minst fyra kroppar, sade borgmästaren Nanette Tansingco.

(läs mer på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2736135.ab)


sorry

vet att jag inte skrivit något på ett tag, men har inte haft någon ork.

Min dator är inlämnad så kommer säkert inte skriva så jätte mycket, men ska försöka skriva så mycket jag kan...

Någon måste säga förlåt

Omtänksam, arbetsam och snygg.

Så hade Gunilla och döttrarna velat minnas Urban.

- Inte i blöjor i ett kalt rum. Blodig, av att slå huvudet i väggen. Kravlandes på golvet som ett skadeskjutet djur.

Nu utreder Socialstyrelsen vården av Alzheimersjuka Urban Wågert.

Historien om Urbans sista tid är lika surrealistisk som omvärlden måste ha tett sig för honom.

Men till skillnad från hans Alzheimerförvirrade inre värld finns hans yttre tillvaro väl dokumenterad hos Socialstyrelsen som nu utreder hur en svårt demenssjuk man med ångest kan spärras in i ett kalt, vitt rum. Och lämnas där. I Sverige, på 2000-talet.

Förra månaden var det ett år sedan tvåbarnspappan gick bort, 62 år gammal. Hustrun Gunilla och döttrarna hedrade hans minne med en picknick på samma plats där minnesstunden hölls, vid en äng på Lidingös naturreservat.

- I sex år tvingades vi kämpa för allt Urban enligt lag hade rätt till. Nu tänker jag kämpa tills någon på kommunen tar ansvar och säger: vi hade inte kunskapen, inte utbildad personal, vi gjorde flera fel, säger Gunilla.


"Ska inte vara rädd"

När Aftonbladet första gången, 2001, berättade om Urban hade han nyligen fått diagnosen Alzheimer, bara 57 år gammal. Den tidigare så skarpe försäljningschefen hade sakta förlorat närminnet och rumsuppfattningen. Språket var avhugget, tråden förlorad.

Ändå ansträngde han sig för att beskriva sin situation:

- Man ska inte vara rädd. Det är inget konstigt.

Samma år avslog Lidingö kommun en ansökan om dagvård för yngre dementa och hänvisade i stället Urban till ett äldreboende.

- Urban blev deprimerad bland 80-åringarna. Hans fysiska förmåga och känsloliv var ju intakt. Vad han behövde var god demensvård - inte förvaring, säger hustrun.


Fick avslag

Först när Alzheimerföreningens ordförande slog näven i bordet fick Urban dagverksamhet.

- Den leddes av en utbildad demenssköterska och där trivdes Urban jättebra.

När makens hjälpbehov blev totalt ansökte hustrun om assistenthjälp, men fick avslag igen.

- Jag kämpade med kommunen om allt byråkratiskt, jobbade på dagarna och tog hand om Urban på kvällarna och nätterna. Det gick

inte.

Nu började jakten på ett värdigt institutionsboende.

- Jag åkte runt till flera, och såg åldringar som var neddrogade med lugnande medel medan personalen lyste med sin frånvaro och saknade demenskunskap.

Till slut accepterade hustrun en vårdplats åt maken, med kravet att han inte skulle ges lugnande medel. Hon uppmanades att inte besöka honom på 14 dagar men åkte dit oanmäld.

- Då satt han vid ett kalt

bord och vädjade "ta mig härifrån, ta mig härifrån".

Tre dagar senare omplaceras Urban till Högsätra äldreboende, hans sista anhalt.


Spärrades in i cell

Luciadagen 2006. Urban och en kvinna ur personalen är ute på en promenad, som urartar. När han viker åt ett annat håll tar hon tag i hans axel. Urban får panik och slår ifrån sig så att kvinnan faller.

Polisen larmas. Sju poliser kommer till platsen. Urban handfängslas, utan att förstå varför. Han körs först till St Görans psykakut, sedan till Danderyds psykakut.

Han känner inte igen någon, är rädd, kan inte förklara sig.

Han kan inte ens förmedla vem han är, för ingen ur personalen har följt med honom.

När hustrun Gunilla hör vad som hänt kör hon i ilfart till akuten, men då är Urban redan tvångsomhändertagen, enligt lagen. Han måste stanna där. Ingen kan förklara hur länge - eller varför.

För Gunilla rämnar allt. Sex års kamp för en värdig vård åt maken har slutat med tvångsinspärrning i ett vitt rum på psykakuten.

Hon ringer förtvivlad Lidingö kommuns chef för biståndsenheten och läser på hennes telefonsvarare in att läget nu är så hopplöst att hon funderar på att lägga en bomb under stadshuset för att någon ska lyssna.

- Tio minuter senare ringde jag tillbaka, bad om ursäkt och vädjade om hjälp åt Urban. Ändå polisanmäldes jag för hot mot tjänsteman, något som polisen direkt avskrev.

(läs mer på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2736104.ab)


RSS 2.0