Jessicas nya liv – med Jehovas

Efter Big Brother-succén har såpastjärnan bytt inriktning
Våra grubblerier har växt till en gigantisk hög med frågetecken. Var har den folkkära "Big brother"-vinnaren tagit vägen egentligen? Klick! har vänt på varenda sten och sitter äntligen inne med det rafflande svaret. Här är Jessica Cabezas nya liv.

Jessica Lindgren (numera Cabezas), 23, skapade braskande rubriker under sin tid inne i "Big brother"-huset. Hon upplevde eldig romantik med Robin, skallade Anton, kastade en flaska efter norska Carina och örfilade mjukisen Muffe. Bland annat. Trots att det är dokusåpa-historia och trots att två år har passerat finns fansen kvar på bloggar och hemsidor - alla med samma fråga: Var har Jessica egentligen tagit vägen?

Efter att hon tog klivet ut ur huset med miljonen på fickan investerade Jessica bland annat i större bröst.

Flyttade till Spanien

Sedan bestämde hon sig för att styra både kosan och kosingen mot ljuvliga Malaga i Spanien. Där började hon jobba som telefonförsäljare och träffade så småningom uruguayanske Santiago Cabezas, 21. Hon visste direkt att han var mannen i hennes liv och det dröjde inte länge innan hon gjorde ett positivt graviditetstest.

En dröm gick i uppfyllelse för svenskan från Kalmar.

- Jag ser det verkligen som en gåva att kunna få barn. Och jag är extra lyckligt lottad som kommer att få snygga latinoungar, sa Jessica till Klick! i maj förra året.

Bröllop i Kalmar

Paret fortsatte att tillbringa sin soldränkta samvaro på den spanska solkusten och den blivande pappan Santiago omhuldade sin käresta med ömhetsbevis. Eftersom hon bar hans barn ville han

varken låta henne lyfta tungt, laga mat eller ens hämta ett glas vatten. Ett skönt lyxliv med andra ord. Förra sommaren gick flyttlasset hem till Kalmar och i den nya tvårummaren rustade turturduvorna inför framtiden.

(Läs mer på http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article2724776.ab)



"Jehovas är en sekt"

Karl-Erik Nylund är kyrkoherde i Maria Magdalena församling och har skrivit boken "Att leka med elden: sekternas värld".

Hur ser du på Jehovas vittnen?

- Det är en mycket sluten sekt. Jag bedömer det som en sekt eftersom Jehovas vittnen har en hård kontroll på sina medlemmar, de håller sig helt för sig själva, anser sig ha den absoluta sanningen och accepterar inte kritik utifrån.

Vad lockar människor till Jehovas vittnen?

- Tryggheten. Man blir väldigt väl mottagen och innesluts i en samhörighet. Men att rörelsen är inneslutande gör också att det är svårt att lämna den.

Vilka påtryckningar menar du används för att hålla en person kvar inom Jehovas vittnen?

- Dels uteslutning. Du är en icke-person efter att du har gått ur Jehovas vittnen. Om man har haft en familj och gemenskap i sekten och helt plötsligt står utanför, då känner man sig väldigt ensam. Det är en grym process.

Jessica bröt helt med omvärlden när hon gick med i Jehovas vittnen. Vad kan det bero på?

- Allt annat utanför deras gemenskap kallas för "Satans organisation". Om man har något med det att göra så kan man inte nå "räddningen". Man ska bara hålla sig till sitt eget folk.

Hur ser du som präst på att Jehovas vittnen lockar med att deras medlemmar kommer få leva i paradiset, men inte några andra?

- Ingen organisation har nyckeln till himmelriket. Jehovas vittnen är så exkluderande att de anser att endast deras medlemmar får komma till himmelriket. Det tycker jag är en väldigt liten himmel.

Lina Hansson


Jehovas: "Nej, vi är ingen sekt"

Ordförande för Jehovas vittnen i Sverige, Lars-Erik Eriksson, bemöter kritiken mot trosamfundet.

Karl-Erik Nylund, författare till boken "Att leka med elden: sekternas värld" anser att Jehovas vittnen är en sekt. Vad säger du om det?

- Nej, vi är ingen sekt. En sekt följer människor. Vi följer Guds ord, inte människor.

Utövas bestraffningar i form av att en person ignoreras om den inte längre vill tillhöra Jehovas vittnen?

- Om någon vill lämna Jehovas vittnen så får den det. Det är upp till den. Men personen kommer i så fall ignoreras. Vi följer Bibelns ord och har inte relationer med personer som inte följer bibliska principer. Jag kan läsa upp bibelcitatet som stödjer den riktlinjen.

Gäller det här även familjemedlemmar?

- Ja. Men om det är en make som väljer att lämna Jehovas vittnen så är han ju fortfarande gift med sin fru. Men de kommer inte ha andligt umgänge.

Anser ni att allt utanför er gemenskap är "Satans organisation"?

- Nej. Men eftersom vi lever enligt Bibelns ord är vi noga med vilka vi umgås med.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0